Donderdag 21 mei wordt weer een Social Enterprise Day gehouden, met ditmaal speciale aandacht voor sociaal ondernemerschap in Utrecht. Tijdens de breakout-sessie zal Society Impact samen met de Colour Kitchen vertellen alles over de eerste Utrechtse Social Impact Bond. Een innovatieve financieringsvormen waarin 250 jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt een kans op de arbeidsmarkt krijgen. Daarnaast neemt de organisatie de bezoekers mee in de ‘making of’ van de Utrechtse Social Impact Factory en gaan de bezoekers naar huis met enkele succesformules voor maatschappelijk en financieel rendement.

Social Enterprises zijn de motor van onze economie: ze ontwikkelen innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Hierdoor ontstaat niet alleen relevantie voor je shareholders, maar ook voor alle stakeholders. Je biedt dus meer dan alleen financiële waarde voor jouw klanten, partners en medewerkers. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat duurzaamheid loont en verkoopt.

Social Enterprise Awards
Er worden 3 awards uitgereikt: Start-up Award, Transformation Award en de Elsevier Juist Publieksaward. Breng gelijk je stem uit!

Wat is een Social Enterprise?
Social Enterprises zijn organisaties die op ondernemende en innovatieve wijze maatschappelijke vraagstukken in co-creatie oppakken. Ze streven elke dag naar 100% relevantie voor klanten, medewerkers, partners, milieu, maatschappij en voor aandeelhouders/financiers.

De voordelen van het worden van een Social Enterprise

  • Het geeft jouw organisatie een nieuw ontwikkelperspectief
  • Je ontwikkelt maatschappelijke relevante verdienmodellen
  • Het geeft energie en haalt het beste uit al jouw stakeholders
  • Het vergroot de innovatiekracht van jouw organisatie door samen te werken met kleine en hele grote organisaties
  • Als Social Enterprise word je onderdeel van een relevant netwerk van beslissers van grote organisaties en start-ups

Voor meer informatie: www.socialenterpriseday.nl