Vorig jaar organiseerden Society Impact, Vita Valley en de Nationale DenkTank de eerste Nederlandse Health Impact Bond Sessie. Toen stonden op het podium drie ondernemers die innovatieve interventies binnen het zorgdomein op hun naam hadden, en was een divers publiek aan financiers, verzekeraars en filantropen aanwezig. Ondertussen werken we hard aan de echte bond met een van de ondernemers uit deze sessie en wordt het hoog tijd voor een vervolg! Daarom organiseren we op 23 juni aanstaande een tweede HIB-sessie.

Wederom staat de sociale kwestie centraal: hoe kunnen maatschappelijk ondernemers bijdragen aan betere en effectievere zorg? Welke rol kunnen de overheid (landelijk of regionaal) en institutionele partners hierin nemen, of vraagt dit juist om gepaste afstand van deze partijen? Deze vragen, samen met elevatorpitches van zorgondernemers, komen tijdens deze sessie aan bod.

Wij zijn benieuwd naar jullie gedachten over zorginnovaties: wie is volgens u de pionier, wie zorgt voor echte impact in de zorg of waar loopt het mis en is meer aandacht nodig voor de systeemkant van het geheel? We nemen deze input mee voor de discussie met de aanwezigen (o.a. pensioenfondsen, verzekeraars, zorgkantoren, ministeries, banken en overige private financiers).

Dit betreft een besloten sessie. Bent u actief op dit terrein en zou u aanwezig willen zijn bij deze sessie? Neem dan contact op met Society Impact via info@societyimpact.nl.