Business image created by Fanjianhua - Freepik.com
  • Dit evenement is voorbij.

FNO en Society Impact zijn dit voorjaar een verkenning gestart om innovatieve initiatieven te vinden die zich inzetten voor het verbeteren van de mobiliteit van thuiswonende ouderen met een beperking. Op 16 april organiseerden we een bijeenkomst over de impact van mobiliteitsbeperkingen op de kwaliteit van leven. Hierbij kwamen een aantal initiatieven aan bod om hun oplossingen te presenteren.

Uit onze verkenning blijkt dat er veel projecten zijn die op verschillende manieren vervoer aanbieden voor deze doelgroep. Deze projecten zullen worden beschreven in een handboek dat FNO en Society Impact dit najaar zullen publiceren. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de ervaren knelpunten voor een duurzaam voortbestaan of opschaling: Hoe kom je aan voldoende financiering, hoe sluit het project aan op de reguliere aanpak van een gemeente of waar vind je een geschikte verzekering? Op 19 november gaan we aan de hand van de ervaren knelpunten van deze initiatieven in gesprek met de verschillende betrokken partijen, zoals gemeenten, ministeries, verzekeraars, filantropen, om te zoeken naar passende oplossingen. Ook deze bevindingen worden verwerkt het handboek.

Graag nodigen we u als betrokkene bij dit thema uit om naar de bijeenkomst te komen en hierover mee te denken. U kunt zich aanmelden via deze link

Voor vragen: Imre@societyimpact.nl

Evenement details

Details

Date:
19 november 2018
Time:
14:00 - 17:00