• Dit evenement is voorbij.

De lancering van Schuldenlab070 in de zomer van 2016 markeerde het begin van een innovatieve en op impact gerichte aanpak van schulden en armoede in Den Haag. Bestuurders van veertien landelijke en lokale organisaties zetten hun handtekening onder het Schuldenlab070-convenant en besloten in gezamenlijkheid te zoeken naar effectieve oplossingen.

Schuldenlab070 is een actiegerichte ‘werkplaats’, waar partners samen innoveren, experimenteren en leren van elkaars ervaringen. De plannen die daadwerkelijk leiden tot systemische innovatie(s), het perspectief van burgers aantoonbaar verbeteren en waar maatschappelijke kosten ook nog eens worden verminderd, schalen we op. Deze actiegerichte samenwerking heeft het afgelopen jaar zijn vruchten afgeworpen.

Het aantal aangesloten bedrijven en organisaties is bijna verdubbeld. Er zijn minstens vier projecten gestart die met recht game changers genoemd kunnen worden. Sommige projecten zijn zo succesvol dat ze in verschillende andere gemeenten worden gedupliceerd. En er zit nog veel in het vat.

Zowel gemeenten als landelijke en lokale private partijen hebben behoefte aan kennisdeling van bewezen methodieken en aanpakken op het gebied van armoede en schulden. Het wiel hoeft niet telkens opnieuw uitgevonden te worden. We kunnen de transactiekosten van innovaties aanzienlijk lager maken. Daar hebben we u voor nodig! En daarom nodig we u graag uit voor een zeer bijzondere bijeenkomst in Den Haag.

Tijdens deze inspiratiesessie nemen ervaringsdeskundigen u mee op een debt journey. U krijgt inzicht in hoe mensen die leven in armoede of gebukt gaan onder schulden overleven en ongekend krachtig in het leven staan. Daarnaast is er een interactief gedeelte tijdens een diner met onder meer een keynote van demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

 

 

 

Evenement details

Details

Date:
25 oktober 2017
Time:
15:00 - 22:30
Website:
www.schuldenlab070.nl