Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) bracht maandag 8 september een werkbezoek aan de gemeente Rotterdam. Het bezoek stond in het teken van publiekprivate samenwerking en sociaal ondernemerschap bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. De minister maakte kennis met een aantal Rotterdamse organisaties die op dit terrein actief zijn.

Sociaal ondernemerschap is in de opkomst en past binnen de ontwikkeling van de participatiesamenleving, ook wel ‘doe-democratie’ genoemd. Het kabinet wil deze ontwikkelingen ondersteunen en bevorderen, onder andere door regels aan te passen en nieuwe financieringsvormen te ontwikkelen. En door het aansluitingsvermogen van de overheid bij maatschappelijke initiatieven te vergroten.

Tijdens dit werkbezoek sprak de minister met sociaal ondernemers Leo van Loon (de Buzinezzclub), Derk Tetteroo en Suzanne Damen (Jeugdinterventieteam), Harry Kruiter en Eelke Blokker (Sociaal Hospitaal)  en Renzo Deurloo (Greenfox). Sadik Harchaoui gaf een presentatie geven over social impact bonds. De gehele wandelroute van het werkbezoek vindt u hier.