Familiefondsen zitten in de voorhoede als het gaat om inpact investing, blijkt uit onderzoek van The Global Impact Investing Network.  (GiiN) Na pensioenfondsen en verzekeraars (goed voor 22% van de impact investeringen) nemen familiefondsen 17% van alle ingezamelde fondsen voor hun rekening, op de voet gevolgd door fondsen voor ontwikkelingssamenwerking (16%) en  individuele investeerders (8%).

Volgens Luther Ragin Jr,  president en CEO van GiiN zijn familievermogens meer flexibel in het inzetten van hun vermogen, en staan ze meer open voor nieuwe vormen van investeren en maatschappelijke impact maken. Ook de terreinen waarin men investeert kennen een grotere diversiteit.

In hetzelfde onderzoek worden ook prognoses gedaan over de potentiële groei voor de markt van impact investeringen. De respondenten -125 impact investeerders-  gaven aan in 2014 19%  meer investeringen te hebben gedaan ten opzichte van 2013, te verhogen naar 31% in 2015 ten opzicht van 2014.

In september 2014 rapporteert een global taskforce over de mogelijkheden en toekomst van een duurzame markt voor impact investeringen. Uiteraard zal Society Impact daarover berichten.