CE-markering voor OWise borstkanker, de ondersteunende app voor patiënten

Goed nieuws van een van onze Health Impact Bond ondernemers! OWise schaart zich bij de weinige medische app’s die aan de Europese veiligheidseisen voldoen

Amsterdam, 7 mei 2014 – OWise borstkanker, de iPhone en Androïd app die patiënten meer inzicht en overzicht biedt bij de behandeling van borstkanker, heeft nu een CE-markering. Een CE-markering waarborgt dat medische hulpmiddelen – waaronder medische app’s– voldoen aan de Europese eisen voor veiligheid en werkzaamheid. De makers van OWise, die ook al strikte maatregelen hadden genomen om de privacy gegevens van de OWise gebruikers te beschermen, laten hiermee zien naast privacy bescherming ook patiëntveiligheid en betrouwbaarheid van de software bijzonder te serieus nemen. “We vinden het van groot belang dat patiënten een goede ondersteuning krijgen tijdens de behandeling en daarom willen wij er alles aan doen om te zorgen dat OWise veilig is bij het gebruik”, zegt dr. Anne Bruinvels, initiatiefnemer van OWise. “We zijn daarom ook blij met de CE-markering van OWise borstkanker, waarmee we als ontwikkelaar van medische app’s laten zien dat we er alles aan doen om patiënten betrouwbare en veilige medische app’s aan te bieden”.

OWise biedt patiënten en artsen inzicht in verloop van behandeling van borstkanker 
OWise borstkanker is door wetenschappers ontwikkeld om patiënten en artsen betere ondersteuning te bieden bij de behandeling van borstkanker. Patiënten krijgen met OWise een gepersonaliseerd behandelrapport gebaseerd op de Nederlandse oncologische richtlijnen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het beveiligd opnemen van gesprekken met een arts en kunnen patiënten onder meer bijhouden hoe zij zich voelen en reageren op medicatie. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in grafiekvorm zien hoe misselijkheid, pijn en vermoeidheid bij chemotherapie variëren tijdens de behandeling. Hierdoor krijgen patiënten beter inzicht in het verloop van hun ziekte en herstel en kunnen zij die informatie gemakkelijk delen met artsen en verpleegkundigen. Voor de behandelend artsen geeft deze informatie extra inzicht in de effecten en bijwerkingen van de behandeling tussen de spreekuren door. Hiermee kunnen zij de behandeling zo nodig bijsturen en nog beter laten aansluiten op de patiënt.

Video lancering OWise in UMC Utrecht: http://vimeo.com/63665648

Video uitleg OWise borstkanker: http://vimeo.com/63665647