“Huishoudens met schulden kosten de maatschappij veel geld. SchuldenLabNL helpt gemeenten en andere instanties met slimme oplossingen geld te besparen.” Sadik Harchaoui (Chef de Mission, SchuldenlabNL) vertelt Adriaan de Jonge van Binnenlands Bestuur over de ambitie en missie van SchuldenlabNL en licht twee van de vier, bewezen effectieve initiatieven uit, te weten het Jongeren Perspectief Fonds en de Doorbraakmethode.

“Onze droom is om te kunnen zeggen: mede dankzij de opschaling van deze projecten, zijn we gedaald van 1,4 miljoen huishoudens met problematische schulden naar, bijvoorbeeld, één miljoen. Dat is voor ons de impact.”

Zo is het Jongeren Perspectief Fonds het eerste Revolverend Fonds (beschikbaar gesteld geld vloeit weer terug) binnen het Sociaal Domein. De Doorbraakmethode richt zich op multiprobleem-huishoudens en bespaart, volgens de eerste voorspellingen van gemeente Den Haag, 1,3 miljoen in het eerste jaar na de interventie en ook bij Almelo lijkt het erop dat deze methode zo’n €20.000 per huishouden gaat besparen.

Het hele artikel vindt u hier.