De tijdgeest verandert. Corona maakt eens en te meer duidelijk: we bewegen van een ego- naar een ecosysteem. Juist nu ontstaat versneld consensus over een nieuw maatschappelijk evenwicht. Waarbij welzijn vóór welvaart gaat, duurzaamheid leidend is, natuur en klimaat opveert en gezondheid meer is dan ziekte en zorg. Op 3 november 2020 organiseerde Alles is Gezondheid de LIVECAST: VAN EGO NAAR ECO. Waarin op zoek werd gegaan naar een nieuwe en gezonde balans.

De vraag is nu: drukt Nederland op de reset knop? Ondergaat gezondheid een duurzame gedaantewisseling? Wat gaan we nu -of straks- echt anders doen (in een nieuw evenwicht)? Of is het eerst tijd voor gesprek over de waarden die we delen? Om uiteindelijk de samenleving zo te verbeteren dat mensen gezonder en gelukkiger leven (want daar zijn we van).

We gaan van ego naar eco. In deze livecast werd ook de winnaar van de Make the Next Move award uitgereikt. Uit 35 inspirerende en waardevolle initiatieven die zich aanmelden via de checklist is It’s my life door de jury tot winnaar verkozen.