• Dit evenement is voorbij.

Op 12 maart aanstaande krijgt de bijeenkomst over doelgroepenvervoer die Society Impact op 3 juli 2017 organiseerde samen met de ministeries van VWS en I&W onder leiding van Prinses Laurentien een vervolg. Dit keer slaan de gemeentes Amsterdam en Rotterdam de handen ineen om de inhoud van het programma vorm te geven.

Ruim een miljoen mensen is afhankelijk van maatwerkvervoer. (KiM 2016). De maatschappelijke kosten van het niet zelfstandig kunnen reizen zijn hoog: mensen kunnen niet sporten, er is ophoping van stress in gezinnen, lage participatie en sociaal isolement. De overheid besteed jaarlijks ongeveer 1 miljard aan doelgroepenvervoer, maar slaagt er momenteel niet in alle mensen te bereiken die afhankelijk zijn van dit vervoer.

Vanuit de eerste ervaringen met innovatieve inkoop en integratie van het doelgroepenvervoer in de gemeente Rotterdam en experimenten met integratie van OV, doelgroepenvervoer en MaaS in de gemeente Amsterdam komt er zicht op een aantal vraagstukken van de toekomst. Vraagstukken, die nu vragen om antwoord. Op deze bijeenkomst zal gesproken worden over deze vraagstukken en zal gezamenlijk gezocht worden naar een inhoudelijke koers, visie en mogelijke samenwerking op deze thema’s om te komen tot een overeenkomst op inhoud en vaststelling waar we elkaar door samenwerking kunnen en moeten gaan versterken.

Het doel van deze bijeenkomst is met verschillende partners op een efficiënte manier een doorbraak realiseren, met als gezamenlijke streven iedereen in Nederland mobiel te maken. Niet als gunst, maar als een kwestie van beschaving en waardigheid.

Dit betreft een besloten bijeenkomst die uitsluitend op uitnodiging bij te wonen is. Voor vragen over onze activiteiten rondom doelgroepenvervoer en mobiliteit, neemt u dan contact op via info@societyimpact.nl

 

Evenement details

Details

Date:
12 maart 2018
Time:
12:00 - 17:00