• Dit evenement is voorbij.
Tijd om krachten te bundelen

Het aantal mensen in Nederland met schulden neemt toe en het gemiddelde schuldbedrag stijgt. Naast mensen met lage inkomen, raken als gevolg van de economische crisis of life-events ook steeds meer burgers met modale en/of top inkomen in problematische schulden. De gevolgen van problematische schulden op individuen en gezinnen kunnen verstrekkend zijn: armoede, uithuiszettingen, stress en ga zo maar door. Doordat zij niet of te laat in beeld komen of de oplossing niet duurzaam is, maken we met zijn allen hoge maatschappelijke kosten. Het is dan ook nodig om zwaarder in te zetten op hulpverlening. Het is urgent dat slimme en snelle aanpakken worden ontwikkeld om al deze burgers tijdig voldoende ondersteuning te bieden.

3.500 huishoudens in Leeuwarden

Ook in Friesland hebben mensen last van schuldenproblematiek. Alleen in Leeuwarden zijn er al zo’n 3.500 huishoudens met ernstige schuldenproblematiek. Om de handen ineen te slaan om nieuwe innovatieve aanpakken te ontwikkelen, implementeren en op te schalen nemen Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland en Society Impact het initiatief voor het oprichten van Schuldenlab Fryslân: een werkplaats voor sociale innovatie op het terrein van schulden en armoede, waar creatieve organisaties, verzekeraars, banken, filantropen, bedrijven, overheden en burgers samen aan de slag gaan om Friesland schuldenzorgvrij te maken.

U bent van harte welkom

We nodigen u daarom graag uit voor de startbijeenkomst Schuldenlab Fryslân waar we met elkaar willen verkennen of en op welke manier we tot een gezamenlijke ambitie kunnen komen om schuldenproblematiek aan te pakken.

Meld u aan!

Stuur een mail naar communicatie.lnwf@rabobank.nl met daarin uw gegevens en onderwerp ‘SchuldenlabFryslân’. Aanmelden is mogelijk tot maandag 31 maart. Na aanmelding ontvangt u het definitieve programma.

Vragen?

Wilt u meer weten over de bijeenkomst? Neem dan contact op met
Jan-Theo Nijboer, manager Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank, bereikbaar op (06) 23 18 61 01.
Of Imre Vellenga, Social dealmaker bij Society Impact, bereikbaar op (06) 19 98 11 55.

Heel graag tot ziens op 15 april.

Met vriendelijke groet,

Jelmer Algra,
Directievoorzitter Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland

Foto spaarvarken: Aldo Ottaviani –  malerapaso

Evenement details

Details

Date:
15 april 2019
Time:
15:00 - 18:00

Organisator

Rabobank Leeuwarden
Phone:
06 23186101

Locatie

Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland
Leeuwarden,
+ Google Maps