• Dit evenement is voorbij.

Woensdag 15 februari worden de eerste resultaten van de pilot Jongeren Perspectief Fonds (JPF) gepresenteerd. U bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen!

Het JPF, ontwikkeld in het Schuldenlab070,  is een uniek traject, waarin samen met de jongeren hun problemen in de verschillende leefgebieden, zoals wonen, sociale relaties, psychische maar ook lichamelijke gezondheid, verslavingen, werk/scholing en dagbesteding , in kaart worden gebracht, aangepakt en gestabiliseerd. De jongeren krijgen intensieve één-op-één begeleiding, worden gecoacht op gedrag, volgen hiervoor trainingen en worden begeleid naar werk of school. Ook de sociale omgeving van de jongeren wordt nauw bij het traject betrokken. Voor het realiseren van een structurele en duurzame oplossing worden de problemen bij de kern aangepakt, waar nodig in directe samenwerking met de benodigde (specialistische) dienstverlening.

Daarnaast wordt per jongere de schuldensituatie in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt de schuldeisers een saneringsvoorstel geboden in ruil voor kwijtschelding van een deel van de schuld. Per jongere wordt vervolgens bepaald op welke manier en binnen welke termijn de jongere de restschuld terugbetaalt. Het laatste onderdeel van het perspectiefplan dat per jongere wordt opgesteld, is dat ook een tegenprestatie wordt afgesproken, bijvoorbeeld een maatschappelijke stage.

In aanwezigheid van onder andere wethouder Rabin Baldewsingh van Sociale Zaken worden de eerste resultaten op woensdag 15 februari om 10.30 uur gepresenteerd (inloop vanaf 10 uur) bij InHolland, Theresiastraat 8, Den Haag.

Deze bijeenkomst biedt u de unieke gelegenheid geïnformeerd te worden over een doorbraak in de aanpak van jongeren met schulden, kennis te maken met de partners van het JPF en het Schuldenlab070 en van gedachten te wisselen met professionals.

Wilt u zich aanmelden? Klik hier.
Wilt u meer informatie over het project en het programma van deze ochtend. Klik hier.

Evenement details

Details

Date:
15 februari 2017
Time:
10:00 - 11:45
Website:
www.aanmelder.nl/jpf

Organisator

Marieke van der Zanden
Phone:
070 2400821
Email:
Website:
www.societyimpact.nl

Locatie

InHolland
Theresiastraat 8 2593 AN, Den Haag,
+ Google Maps