• Dit evenement is voorbij.

Van input naar output, en van outcome naar impact. Niet langer denken (verantwoorden, financieren) in termen van activiteiten. Maar in plaats daarvan in resultaten, doelen en maatschappelijke effecten. Kun je het effect van ons handelen aantoonbaar maken? Hoe maak je handig gebruik van big data uit openbare bronnen? In hoeverre kan het sluiten van een Social Impact Bond (SIB) net dat extra zetje geven om te durven vertrouwen op resultaten? Welk gewicht leggen indicatoren in de schaal? Of is het een illusie om te denken dat we het effect van de dienstverlening rondom complexe vraagstukken in het sociaal domein kunnen vangen door te meten?

Die zoektocht zijn MEE IJsseloevers en MEE Veluwe in 2016 gestart. Graag delen wij onze ervaringen en verbinden u met een aantal inspirerende grootdenkers die ons denken én handelen hebben gescherpt. Op 8 juni aanstaande organiseren MEE IJsseloevers en MEE Veluwe daarom het mini-symposium ‘Effectdenken en resultaatfinanciering in het sociaal domein’. U bent van harte uitgenodigd!

  • Datum:            8 juni
  • Tijd:                 14.45 – 17.00 uur
  • Locatie:           De Stadskazerne, Johan van Mulkenzaal (Oudestraat 216, Kampen)
  • Parkeren:        Van Heutzplein (betaald), Stationsplein 4 (gratis, loopafstand 5 min.)
  • Kosten:            Gratis*

Sprekers:

  • Prof. Dr. Hans Bossert, Hoogleraar bij Stellenbosch University (Zuid-Afrika) en zelfstandig consultant, CBI
  • Drs. Peter Ruijters, Interim informatiemanager Sociaal Domein, gemeente ’s-Hertogenbosch
  • Dr. Erik Jan de Wilde, Expert, Nederlands Jeugdinstituut
  • Mr. Sadik Harchaoui, Chef de mission, Society Impact

Hans Bossert
Prof. dr. J. (Hans) Bossert werkt sinds jaren als academicus en adviseur voor de publieke sector. Hij heeft de afgelopen 30 jaar ruime ervaringen opgedaan op het terrein van ‘goed bestuur’. Hij is buitengewoon hoogleraar Public Governance & Leadership aan de Universiteit van Stellenbosch – School of Public Leadership. Daarnaast werk hij als zelfstandig adviseur. Hij is expert op het gebied van Public Governance, Publiek Private Samenwerking en Maatschappelijke Waardecreatie en als zodanig een gerespecteerd adviseur. Hij is adviseur voor veel overheden in binnen- en buitenland: Europa, Afrika en andere regio’s.

Peter Ruijters
Peter is adviseur en partner bij NCOD Digitalisering en Informatiemanagement. Hij houdt zich bezig met vraagstukken op het snijvlak van organiseren en informatiseren. Momenteel werkt hij als interim informatiemanager Sociaal Domein bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ook is hij één van de trekkers van het VNG-programma Samen Organiseren, voor het onderdeel Participatiewet.

Erik Jan de Wilde
Erik Jan de Wilde is als expert verbonden aan het team Monitoring en Sturingsinformatie. Dit team verzamelt feiten en cijfers over de toestand van de jeugd en het Nederlandse jeugdstelsel, waarbij ook aandacht is voor de kwaliteit van de bestaande voorzieningen en de samenwerking tussen verschillende organisaties en de sturing van het lokale jeugdbeleid. Erik Jan is psycholoog met als specialisatie de preventie en aanpak van emotionele problemen. Hij promoveerde op een onderzoek naar depressie en zelfdoding onder adolescenten.

Sadik Harchaoui
Sadik is directeur van Society Impact en het Centrum voor Sociaal Ondernemerschap bij de NSOB. Society Impact ontwikkelt en agendeert innovatieve financieringsarrangementen, zoals de Social Impact Bond (SIB), voor ondernemers die urgente maatschappelijke kwesties willen oplossen. Vanuit Society Impact is Sadik betrokken bij de eerste Nederlandse Health Impact Bond (HIB) rondom schuldenproblematiek.

 

Evenement details

Details

Date:
8 juni 2017
Time:
14:00 - 17:00