• Dit evenement is voorbij.
STICHTING JONGEREN PERSPECTIEF FONDS DEN HAAG:
MEER JONGEREN SCHULDENZORGVRIJ DE TOEKOMST IN 

In Den Haag lopen circa 18.000 jongeren het risico om problematische schulden te krijgen. Als een jongere eenmaal schulden heeft, bedragen deze gemiddeld € 19.000, -. Dit beperkt hen in hun ontwikkeling. Daarnaast zijn de persoonlijke gevolgen van schulden verstrekkend en zijn de kosten voor de maatschappij hoog. Het maatschappelijk belang om deze schulden op te lossen is dus groot. Voor jongeren met problematische schulden is het echter moeilijk om schuldhulp te krijgen. Vaak is er geen of nauwelijks (duurzaam) inkomen, en spelen er allerlei problemen tegelijkertijd op verschillende leefgebieden.

De Jongeren Perspectief Aanpak brengt daar verandering in. De integrale aanpak (wonen, gezondheid, studie, verslaving) is gericht op het bieden van perspectief aan jongeren door hen weer te begeleiden naar school of werk. Ook verrichten zij altijd een tegenprestatie in de vorm van  een maatschappelijke stage. De schulden van de jongeren worden vervolgens gesaneerd om hen schuldenzorgvrij te maken en te houden. De aanpak is succesvol gebleken.

Deze aanpak werd ontwikkeld tegen de achtergrond van een nog grotere ambitie, namelijk de oprichting van het Jongeren Perspectief Fonds [JPF] in een onafhankelijke stichting: een revolverend fonds om opschaling in Den Haag en andere gemeenten mogelijk te maken.
Gemeente Den Haag, ING Nederland Fonds, Aegon, Society Impact en Rebel Group hebben intensief samengewerkt om dit te realiseren. Hiermee is voor het eerst in Nederland een dergelijk type innovatief financieringsmodel ontwikkeld voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in het sociale domein. Positieve impact, sociale innovatie en innovatieve financiering zijn hiermee in een unieke publiek-private samenwerking tot stand gebracht.

Op dinsdag 9 april [16.30-18.00 uur] lanceren wij samen met de betrokken organisaties, professionals en jongeren die deelnemen aan dit project het Jongeren Perspectief Fonds Den Haag.

Bent u actief in de wereld van schulden- en armoedebestrijding en wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u dan aan via deze link.

 

 

 

Lancering Jongeren Perspectief Fonds Den Haag
Datum
Dinsdag 9 april 2019
16.30 – 18.00 uur [inloop vanaf 16.00 uur]

Locatie
Den Haag oost [locatiedetails volgen na aanmelding]

 

Evenement details

Details

Date:
9 april 2019
Time:
16:30 - 18:00

Locatie

Den Haag [Oost]

Organisator

Society impact
Email: