• Dit evenement is voorbij.

In 2014 introduceerde Pi-groep een vernieuwde aanpak voor jongeren en jongvolwassenen met psychiatrische problematiek. Het uitgangspunt is een integrale aanpak voor zorg, samenleving en werk. Inmiddels zijn vele jongeren en jongvolwassenen in het Trainingshuis® behandeld. Met goed resultaat, zo blijkt onder andere uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut en een impactscan van Society Impact. De integrale aanpak leidt niet alleen tot positieve resultaten voor de doelgroep, maar leiden bovendien tot kostenbesparingen bij gemeenten en zorgverzekeraars.

Pi-groep ziet kansen om de aanpak van het Trainingshuis® verder te verbeteren, onder andere door het door ontwikkelen van de aanpak – onderdeel van het onderzoek van het Louis Bolk Instituut. Door in de financiering niet meer afhankelijk te zijn van verschillende financieringskanalen, kunnen ook de kosten in overhead gedrukt worden.

In januari heeft de Pi-groep de aanpak en de eerste resultaten gepresenteerd. Op 20 september worden in een besloten groep de stappen om tot een Health Impact Bond (HIB) te komen besproken: hoe werkt het precies, wat wordt van iedere betrokkene verwacht en wat levert dit, voor welke partij, precies op? In januari 2017 is de eerste HIB in Nederland gesloten, een samenwerking tussen gemeente Den Haag, zorgverzekeraar CZ, ondernemer Sociaal Hospitaal en intermediair Society Impact. De opgedane ervaringen zullen we deze middag met u delen.

Deze bijeenkomst is alleen op uitnodiging. Bent u een stakeholder bij het Trainingshuis® en heeft u geen uitnodiging ontvangen? Mail ons dan op info@societyimpact.nl

De uitnodiging met programma treft u hier: Uitnodiging HIB Bijeenkomst Het Trainingshuis 20 september 2017

Evenement details

Details

Date:
20 september 2017
Time:
16:00 - 17:30

Organisator

Society Impact
Phone:
070 24 00820

Locatie

Het Trainingshuis
Zilverschoon 2 9207 KC, Drachten,
+ Google Maps