• Dit evenement is voorbij.

Relatietherapie als middel om ouderschap te versterken?

Relatieproblemen en relatietherapie
Gebroken gezinnen, het verdelen van bezit, rechtszaken, financiële problemen, ruzie om de voogdij; het kan allemaal komen kijken bij een (v)echtscheiding en betrokken kinderen betalen altijd de rekening. Dat ontgaat niemand meer, de bestuurlijke en maatschappelijke aandacht voor deze problematiek is groot. Maar laten we vooral niet vergeten dat er voorafgaand aan een scheiding al veel heeft plaatsgevonden om het zover te laten komen. Relatieproblemen hoeven immers niet altijd te leiden tot een scheiding, maar we kunnen wel stellen dat er voorafgaand aan een scheiding in ieder geval relatieproblemen waren waarbij de kinderen de nodige schade oplopen. Problemen in de relatie van ouders kunnen er voor zorgen dat de verantwoordelijkheid voor ouderschap even geen prioriteit heeft. In sommige gevallen kan hulp bij relatieproblemen leiden tot herstel van de relatie en beperkt het schade bij betrokken kinderen, in sommige gevallen baat het misschien niet. Wel is het voor de hand liggend dat aandacht voor een moeizame, kritieke fase in een relatie positieve resultaten kan hebben op de manier waarop partners met elkaar omgaan en in hoeverre zij hun ouderrol vervullen. Maar wat zijn deze resultaten precies?

Expertmeeting
Tijdens deze expertmeeting gaan we graag met ervaren professionals in gesprek om verder te onderzoeken welke rol relatietherapie speelt bij relatieproblemen en het versterken van ouderschap. Hoe kijken experts naar de effecten van hun werkwijze?

Uitnodiging
We ontvangen u graag op deze besloten sessie. Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? Dat kan via nina@societyimpact.nl. Na aanmelding ontvangt u het programma, de genodigdenlijst en andere informatie.

Evenement details

Details

Date:
6 februari 2019
Time:
12:00 - 15:00