• Dit evenement is voorbij.

Er komen steeds meer programma’s die zich richten op kinderen die door een scheiding van hun ouders ernstig in de knel komen (vechtscheidingen). Feitelijk delven we steeds weer de put als het schaap al verdronken is. Dit willen we niet meer. De vraag is: Hoe kunnen we echt preventief gaan werken?

Er is al een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) uitgevoerd om inzichtelijk te maken wat de omvang is van de kosten van vechtscheidingen en bij welke partijen die kosten liggen. Nu zijn de (enorme) kosten van een vechtscheiding zichtbaar. Ook is nu duidelijk wie deze kosten draagt. Vaak zijn dat gemeenten (Society Impact, Uit elkaar maar voor elkaar, maatschappelijke kosten en baten analyse van vechtscheidingen, i.o.v. VNG, juni 2016).

Society Impact en VNG gaan zich samen met gemeenten inzetten voor versterkt ouder- en partnerschap om de schade door toedoen van vechtscheidingen terug te dringen. Tijdens deze besloten kick-off bijeenkomst zal worden stil gestaan bij de aanpak(ken) en methoden van effect- en impactmeting.

Vragen? Neemt u dan contact op met nina@societyimpact.nl

Evenement details

Details

Date:
2 oktober 2018
Time:
14:00 - 17:00