• Dit evenement is voorbij.

NEDERLAND WERKT
Vijf uitdagingen voor vernieuwing

Werkgeversvereniging AWVN wil sociale partners en politiek een uitgestoken hand bieden met vijf uitdagingen voor vernieuwing. Uitdagingen die Nederland beter laten werken. En daar hebben zij u bij nodig.

AWVN ziet op de volgende gebieden uitdagingen voor vernieuwing: regionale allianties, nieuwe werkgelegenheid, een inclusieve arbeidsmarkt, een goed opgeleide beroepsbevolking en draagvlak voor een snelle transitie.

Tijdens het programma kunt u meerdere lezingen bijwonen van oa Cathelijne Broers (directeur Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk) • Harry van de Kraats (algemeen directeur AWVN) • Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) • Ingrid Thijssen (lid Raad van Bestuur Alliander) • Janine Vos (chief human resources officer Rabobank).

Ook Sadik Harchaoui (Chef de Mission Society Impact) geeft acte de presence. Tijdens zijn presentatie breekt hij een lans voor een participatie- of burgerinvesteringsfonds om sociale initiatieven te ondersteunen.

Decentralisatie schept kansen voor sociaal initiatief. Voor het verzilveren daarvan moet ondernemerschap een structurele plek in het sociaal domein veroveren én zijn investeringen nodig. Voor het eerste maakt Society Impact zich al enige jaren hard, bij het tweede is hulp gewenst. Om de beoogde participatiesamenleving handen en voeten te geven moet een nieuw kabinet, in samenwerking met private partners, geld vrijmaken voor een participatie- of burgerinvesteringsfonds. Daar moet minstens één miljard in, denkt Harchaoui. Een pleidooi voor een investering die zich op termijn zeker terug zal betalen.
………………………………………………………………………………….

Werk mee aan een beter Nederland, en kom naar het AWVN-jaarcongres 2016 op 10 oktober (13.45 – 18.00 uur; ontvangst vanaf 13.00 uur) in en rond TheaterHangaar in Katwijk.

Toegang is gratis, aanmelding noodzakelijk.

Evenement details

Details

Date:
10 oktober 2016
Time:
13:45 - 18:00
Website:
http://www.awvn.nl/actueel/cursussen-en-bijeenkomsten/awvn-jaarcongres-2016